TRABZON TONYA DEVLET HASTANESİ

TRABZON TONYA DEVLET HASTANESİ

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

1992 yılından bu yana3 Aralıkgününde Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Bu aktiviteler genellikle ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır.

• Sağlık kuruluşumuzdaengelliveyaşlı hastalarımızın hizmet alımlarını kolaylaştırmak üzere istemeleri halinde işlemlerinde yardımcı olacak refakatçi personel (hostes hizmeti) temin edilmektedir.
  • İşitme engelli hastalarla iletişimi sağlamak üzere personelimize işaret dili eğitimleri verilmektedir.
  • Engellilerimize poliklinik hizmetlerinde öncelik verilmektedir.
  • Engelli vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına kayıt ve kabul işlemleri yapılırken özel durumuna uygun şekilde işlemlerinin yapılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.
  • Engelli ve kimsesiz hastaların başvurdukları sağlık kuruluşundan başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde, imkânlar ölçüsünde transferi sağlanmaktadır.

• Sizlerden şunun empatisini yapmanızı isteriz ki; bir gün göremediğinizi, konuşamadığınızı, yürüyemediğinizi veya duyamadığınızı hayal ettiniz mi ? Bu gibi duyguların hayalinin bile bizi sarstığını ancak bunları dünyada bir çok kişinin yaşadığını biliyoruz.

• Bizlerde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bu kimseleri biraz olsun anlamaya çalışmalı ve hayatımızın bir parçaları olduğunu onlara hissettirmeliyiz.