TRABZON TONYA DEVLET HASTANESİ

Hasta Ziyaret ve Refakatçi Kuralları

Güncelleme Tarihi: 14/08/2018

Ziyaret Saatleri Ve Kurallar

·         Hasta ziyaretleri her gün 12.30 – 13.30 saatleri arasıdır. Hasta ziyaretleri bu saatler arasında yapılmalıdır.

·         Hasta ziyareti kısa süreli olmalıdır.

·         Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, nezle ya da herhangi bir bulaşıcı hastalığı olanlar, hasta ziyaretinde bulunmamalıdır.

·         Hasta odasında tercihen iki kişiden fazlası olmamalıdır.

·         Alerjisi ya da astımı olan hastalar dikkate alınarak, hasta ziyaretlerine çiçek getirilmemelidir.

·         Hasta ziyaretine sağlıkları açısından çocuk getirilmemelidir.(12 yaş altı)

·         Hastaların diyetleri özeldir; hekimin izni olmadan hastaneye dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmemelidir.

·         Ziyaret esnasında; hasta yataklarına oturulmamalıdır.

·         Ziyaret esnasında gürültü yapmak, asayiş ve huzuru bozacak davranışlarda bulunulmamalıdır.

·         Hastane dâhilinde tütün ve alkollü içecek kullanılması kesinlikle yasaktır.

·         Hastanın kendisinin ya da odasını paylaştığı diğer hastaların durumları dikkate alarak, bölüm hemşireleri ziyaretçi sayısını ya da ziyaret saatlerini kısıtlayabilir.

REFAKATÇİ KURALLARI:

v  Hastalar, sağlık kurumlarında hizmetlerin aksamamsı için belirlenen kurallara uymalıdırlar.

v  Yemek tepsileri yerlerde ve kapı önlerinde bırakılmamalı, servisteki personele teslim edilmelidir.

v  Elektrik düğmeleri ve musluklar açık bırakılmamalıdır.

v  Oda içine ve pencere önlerine çamaşır asılmamalıdır.

v  Hastane dahilinde tütün ve alkollü madde kullanılmamalıdır

v  Etajer üstü ve içi temiz olmalı, gereksiz hiçbir eşya bulundurulmamalıdır.

v  Hasta odaları temiz tutulmalı, odalar havalandırılmalıdır.

v  Kırmızı poşetli çöp kovalarına kesinlikle çöp atmayınız.

v  Tuvaletler temiz tutulmalı, yerlere çöp atılmamalıdır.

v  Yatakların düzenli ve temiz kalmasına dikkat edilmelidir.

v  Refakatçi değişimlerinden servis hemşiresi haberdar edilmelidir.

v  Refakatçi sayısı bir kişi ile sınırlıdır.

v  Refakatçi, hekim direktifine uygun olarak hastasına bakmalı ve kurum disiplinine uymalıdırlar.

v  Refakatçiler ve hastalar tedavi odasına girmemelidir.

v  Hastaneye su, kolonya ve kişisel bakım malzemeleri hariç yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.

v  Hastane içinde yüksek sesle konuşmak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir.

v  Hasta ve hasta yakınları sağlık çalışanlarına karşı saygı ve nezaket kurallarına uymalıdır.

v  Hastalar sağlık durumları konusunda bilgi almak istediklerinde bunu hekimlerine bildirmelidirler.

v  Hasta ve refakatçileri kullanımlarına sunulan eşya ve cihazlara zarar vermemelidirler.

v  Hastalar teşhis ve tedavi sürecinde, hekim ve diğer sağlık çalışanlarıyla işbirliği yapmalıdırlar

v  Hastalar hekim ve sağlık kurumunun izni olmaksızın, kendileriyle ilgili dosyaları ve diğer dokümanları kurum dışına çıkarmaları yasaktır.

v  Vizite sırasında hasta odaları boşaltılmalıdır.

v  Hastane temizlik kurallarına dikkat edilmelidir.

v  GİRİLMEZ ibaresi olan hasta odalarına girilmemelidir